Expositie in kerkje en dorpshuis Offingawier

Expositie 08/2023

17-07-2023

Vier weekenden in augustus - september 2023 (zie onderaan)


In het kader van Tsjerkepaad 2023 exposeert Ann van der Marel samen met Marij de Roos in het kerkje en dorpshuis van Offingawier.


Haar hele leven boeien bomen Ann al en het thema is dit jaar dan ook vooral “Bomen”. Ze is niet met bomen gaan praten of knuffelen, maar ze is zich bewust van de invloedssfeer van bomen om ons heen. Takken zijn de antennes die contact maken met de omgeving.

Elke boom heeft een eigen karakteristiek en ze wil dit met olieverf treffen op doek. Een voorbeeld is de Kaukasische vleugelnoot voor het Rijksmuseum in Amsterdam. In 1907 geplant door de architect van het museum: Pierre Cuypers.


Ann heeft ook weer op locatie in Friesland geschilderd. Langs de Franekervaart in Roodhuis of Huize “Het Gras” in Greonterp waar Gerard Reve een tijdje woonde met Teigetje en Woelrat.


Ook Offingawier blijft een onuitputtelijke bron. Het karakteristieke Nicolaaskerkje is gerenoveerd en des te meer reden om op haar favoriete locatie te exposeren.

De betonnen vloer, waar je je enkels op brak, is vervangen voor een mooi grijs geschilderde houten vloer. De bruine banken zijn verdwenen en er is licht en ruimte. De bijzondere preekstoel en het orgel zijn natuurlijk gebleven.


Marij de Roos woont in de straat bij Ann en het is dus extra leuk om samen te exposeren. Het keramiek van Marij is organisch en heel divers met vaak prachtige glazuren. De biscuit gebakken voorwerpen worden verschillend afgewerkt met engobes, oxides, verschillende glazuren of raku gestookt. Haar werk zal in Dorpshuis “De Wier”, tegenover het kerkje, te zien zijn en gecombineerd met de schilderijen van Ann. Tevens is er een hoekje ingeruimd voor Lysanne, de 14 jarige kleindochter van Marij. Het afgelopen jaar heeft zij de junior kunstacademie in Leeuwarden gedaan.

Er is een toilet en er kan koffie of anderszins worden gebruikt (prijzen dorpshuis).


‍                                           U bent van harte welkom!


Data: 19 augustus t/m 10 september 2023

op zaterdag en zondag van 13.00 uur - 17.00 uur.

Plaats: Nicolaastsjerke Offenwier en Dorpshuis De Wier

Adres: Fiifgeawei 6 en 9, 8626 GA Offingawier


In principe zijn Ann en Marij beide aanwezig, maar als u specifiek één van hen wilt treffen, kunt u het beste van te voren even bellen.

Tel Ann: 06 - 20 855 844

Tel Marij: 06 - 15031551